#Belföld   #DK   #Nyugdíj
DK: a kormány kártalanítsa a jogellenesen átminősített rokkantnyugdíjasokat!
2019-03-18 15:06

Hirdetés:

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy kártalanítsa azokat a rokkantnyugdíjasokat, akiknek jogellenesen változtatták meg a minősítését.

    

A DK alelnöke, Varju László hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány 2011-ben átalakította a rokkantnyugdíjak rendszerét, és az új szempontrendszer alapján ezrével minősítettek vissza embereket egészségessé vagy kevésbé rokkanttá.
    

A politikus hangsúlyozta, hogy az átalakítás következtében sokaknak tízezrekkel csökkent a rokkantnyugdíja, de volt olyan érintett is, akinek kevesebb mint felére esett vissza a járandósága.
    

Egy rokkantnyugdíjas perében azonban az Alkotmánybíróság (Ab) tavaly novemberben kimondta, hogy a jogszabály nem felelt meg az alkotmányos követelményeknek - hívta fel a figyelmet Varju László, rámutatva: az Ab idén március 31-ig szabott határidőt a kormánynak, hogy rendezze a helyzetet. Erre már két hét sem maradt, de még semmilyen kormányzati intézkedésnek nincs jele - tette hozzá a képviselő.
    

Kérdésre válaszolva azt mondta, kérdést nyújt be, hogy kiderüljön, hány embert érint az ügy. Hozzátette, hogy a kártalanítás összege elérheti az egymillió forintot fejenként.

Fotó:MTI/Bruzák Noémi
    

 #Belföld  #DK  #Nyugdíj   Forrás: mti.hu   Kép: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats