#Belföld   #Fidesz   #EPP
Három újabb tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását az EPP-ből
2019-02-28 22:05

Hirdetés:

Három újabb tagpárt indítványozta hivatalosan a Fidesz kizárását a konzervatív erőket tömörítő Európai Néppártból (EPP) - jelentette csütörtök este a Politico.

    

A brüsszeli híroldal arról számolt be Frank Engel luxemburgi európai parlamenti képviselő tájékoztatására hivatkozva, hogy a flamand kereszténydemokraták (CD&V), a vallon konzervatív Humanista Demokratikus Centrum (CDH) és a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt (CSV) levelet küldött Joseph Daulnak, az EPP elnökének a Fidesz kizárását kérve.
    

"Nincs helye köztünk olyanoknak, akik folyamatosan szembe mennek a kereszténydemokrata eszmékkel és értékekkel" - írta Wouter Beke, a CD&V elnöke a Twitteren.
    

Az előző héten két svéd konzervatív tagpárt, a Mérsékelt Párt és a kereszténydemokrata párt nyújtott be hasonló indítványt a magyar kormány legújabb plakátkampánya és a jogállamiság magyarországi helyzete miatt.
    Az EPP alapokmányának értelmében legalább öt különböző országból hét tagpárt kezdeményezheti bármely másik tag kizárását.#Belföld  #Fidesz  #EPP   Forrás: mti.hu   Kép: tenor.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats