Idegenrendészeti őrséget javasol a Jobbik, a migránsmunkásokat ellenőriztetnék
2019-05-14 15:41

Hirdetés:

A Magyarországon dolgozó "migránsmunkásokat" munkaügyi, közegészségügyi és közrendvédelmi szempontból ellenőrző idegenrendészeti őrség felállítását javasolja a Jobbik - jelentette be a párt EP-listavezetője, elnökhelyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

    

Gyöngyösi Márton közölte: erről szóló javaslatukat az európai parlamenti (EP-) kampány idején tartó ülésezési szünet után az Országgyűlés elé terjesztik.
    

Hangsúlyozta, beláthatatlan következményei lehetnek a külföldi vendégmunkások behozatalának.Az általuk javasolt új szervezet azt is felügyelhetné, megvalósul-e a Jobbik által javasolt "magyar kvóta", amelynek lényege, hogy a tíz embernél többet foglalkoztató cégek alkalmazottainak legalább kilenctizede uniós polgár legyen - ismertette.
    

Az ellenzéki politikus arról is beszélt, utcafórumaikon azt tapasztalták, hogy az embereket megfélemlíti a kormány külföldi munkavállalókat betelepítő gazdaságpolitikája. Szavai szerint tervezett és tervszerűen végrehajtott lakosságcsere zajlik az országban.
    

Nem olcsón dolgozó külföldi munkaerőre, hanem a nyugatra kivándorolt magyarok európai bérekkel visszahozására volna szükség - jelentette ki.
    

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy hetek óta nem kapnak magyarázatot a kormánytól arra, miért épül Tiszaújvárosban háromezer unión kívüli - helyi hírek szerint török - vendégmunkás számára konténerváros, amikor a Mol 12 milliárd forintos állami támogatással készül vegyi üzemet építeni.
    

Az ellenzéki politikus arra szólított fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a helyszínen adjon magyarázatot arra, miért török munkahelyek teremtését támogatják egy részben állami tulajdonú vállalatnál.

Fotó:MTI/Vajda János

   

 #Belföld  #Jobbik  #Migráció   Forrás: mti.hu   Kép: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats