Jobbik: az Elios-döntés is azt mutatja, csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez
2018-11-07 14:24

Hirdetés:

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás szükségességét bizonyítja, hogy annak ellenére szüntették meg az Elios ügyében folytatott nyomozást, hogy az unió csalás elleni hivatala (OLAF) szerint felmerült költségvetési csalás gyanúja - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.

    

Ennek hatására az OLAF azt javasolta, hogy Magyarországtól közel 14 milliárd forintot vonjanak el, ennyit kelljen visszafizetni a közvilágítási projektekkel kapcsolatban - mondta. Hangsúlyozta, hogy  nem elszigetelt esetekről, hanem egy összefüggő hálózatról szóltak az uniós hivatal jelentései.
    

Az ellenzéki politikus szerint az uniós pénzek felhasználásának vizsgálatára hivatott szervezetből kimaradással a Fidesz nem Magyarország függetlenségét védi, hanem "az általa elkövetett korrupciós cselekmények" kivizsgálásának próbálja elkerülni.
    

Szilágyi György szerint nagyon súlyos az Elios-ügy, nyomozni kellett volna, még akkor is, ha Orbán Viktor, "a főnökök főnöke" egyik családtagja, történetesen érintett benne.#Belföld  #Politika  #Jobbik  #európai ügyészség   Forrás: mti.hu   Kép: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats