#Belföld   #Politika   #DK   #ügyészség
Legfőbb Ügyészség elutasította az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő, DK-s parlamenti képviselők panaszát
2018-11-06 14:49

Hirdetés:

A Legfőbb Ügyészség elutasította az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő DK-s európai parlamenti képviselők panaszát - közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

    

Molnár Csaba és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szeptemberben, a Sargentini-jelentés megszavazása után tettek feljelentést hazaárulás miatt önmaguk ellen a Legfőbb Ügyészségen.
    

Központi Nyomozó Főügyészség október elején elutasította ezt, arra hivatkozva, hogy az európai parlamenti képviselőket - az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is - "immunitás" illeti meg szavazataikkal, illetve megbízatásukkal kapcsolatban közölt tények, vélemények elhangzásával összefüggésben, így a képviselő szavazata alapján bíróság vagy hatóság előtt nem vonható felelősségre.
    

A Legfőbb Ügyészség közleményében tudatta: elutasította a két képviselő a határozattal szemben benyújtott panaszát, amelyben azt kifogásolták, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség érdemben nem foglalt állást arról, hogy elkövették-e a hazaárulás bűntettét.
    

A Legfőbb Ügyészség az elutasító határozatában megerősítette, hogy jogszabályban rögzített büntethetőségi akadály következtében az immunitást élvező európai parlamenti képviselők bíróság vagy hatóság előtt - a képviselői megbízatásuk ideje alatt és azt követően - nem vonhatók felelősségre a leadott szavazatuk alapján.
    

Mindezek miatt nem indulhatott az önmagukat feljelentő képviselők ellen az általuk hiányolt tényleges nyomozás - írta a Legfőbb Ügyészség.
    

A közleményben hangsúlyozzák: megtévesztő minden olyan értelmezés, amely szerint az ügyészség érdemben állást foglalt volna a feljelentésben szereplő hazaárulás kérdésében.#Belföld  #Politika  #DK  #ügyészség   Forrás: mti.hu   Kép: www.kormany.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats