LMP: Demeter Márta áll minden eljárás elé
2019-07-05 12:52

Hirdetés:

Demeter Márta igazsága tudatában áll minden eljárás elé -  reagált az LMP-frakció pénteken arra, hogy Polt Péter legfőbb ügyész, fideszes politikusok tavalyi feljelentése alapján, hivatali visszaélést feltételezve  kéri az Országgyűléstől a képviselő mentelemi jogának felfüggesztését.

    

Közleményükben azt írták: Demeter Márta a sajtóból értesült a legfőbb ügyész kezdeményezéséről.
    

Kitértek arra is, hogy az elmúlt hónapokban Demeter Márta "sorra nyerte a sajtó-helyreigazítási pereket azokkal a médiumokkal szemben, amelyek őt alaptalanul titoksértéssel, minősített adatok nyilvánosságra hozatalával vádolták". Ugyanígy áll minden más eljárás elé is, hogy igazát azokban is bizonyítsa - tették hozzá.
    

Az LMP szerint jól mutatja a magyar közélet állapotát, hogy míg a mai napig nem sikerült az illetékes hatóságoknak előre jutniuk abban, hogyan kerülhettek ki Demeter Mártával és édesanyjával kapcsolatos adatok a Honvédkórházból, és hogyan használhatta azokat a kormánypárti sajtó lejárató célokra, "addig fideszes feljelentésre eljárnak a NER egyik leghatározottabb kritikusával szemben".
    

Felfüggesztettné Demeter Márta mentelmi jogát a legfőbb ügyész

A közlemény szerint a legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként tett indítványt Kövér Lászlónál, az Országgyűlés elnökénél Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Tavaly október 16-án Demeter Márta - aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt - írásbeli kérdésekkel a belügyminiszterhez és a honvédelmi miniszterhez fordult, annak kapcsán hogy a honvédség A319-es Airbusával miért utaztatták Ciprusról Magyarországra Orbán Viktor miniszterelnök lányát.
    

Ezt minden érintett cáfolta, s kiderült, egy Orbán vezetéknevű magyar katona és - engedéllyel - családja utazott a gépen.    
    

A Fidesz Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

 

 #Belföld  #LMP  #Demeter Márta   Forrás: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats