Orbán már 2015-ben elárulta a devizahiteleseket, az EBRD paktum aláírásával
2019-01-11 12:57

Hirdetés:

A kormány honlapján is elérhető angol nyelven az a 2015. február 9-én aláírt megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök kötött Suma Chakrabarti-val, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével.

A Sztárklikk szemlézte és fordította le nemrég a dokumentumot, aminek két nagyon jelentős pontja van a devizahitelesek szempontjából.

Az MSZP-Párbeszéd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) kötött megállapodás felmondását követeli a kormánytól.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta, a kormány EBRD-vel kötött megállapodása nem szolgálja a magyar emberek érdekeit, adósrabszolgaságban tartja a devizahiteleseket.
    

Emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön azt mondta, betartja a megállapodást.


Hozzátette: a megállapodás alapján a bankoknak a devizahitelek forintosítása egy fillérjébe sem került, és abban a kormány azt is vállalta, nem támaszt akadályt a kilakoltatások elé.


Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor "eladta a devizahiteleseket" pénzért a bankoknak.     
Szakács László jelezte, a parlament elé terjesztik a megállapodás felmondását, így a fideszesek szavazhatnak róla.


Elmondta, ugyancsak az Országgyűlés elé viszik azt a törvényjavaslatot, amely rögzítené: a bankok megtévesztették az embereket és ezért kártalanítás jár nekik. Ezt ma a devizahiteleseknek kell bizonyítani a bíróságon - közölte.
  
Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője kifogásolta, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára lezártnak nevezte a devizahitelezés kérdését, holott számtalan ügy van még bíróság előtt. Szerinte nagy összhang van a kormány és bankszövetség között, együttműködve újra és újra megtévesztik az országot. A felelősségre vonás nem fog elmaradni - hangoztatta.


Ravasz László, az Adóskamara képviselője szerint a politikai hatalom részének tekinthetők a bíróságok, amelyek a bankok és a kormányzat alkuját hajtják végre ítéleteikben. Arra szólított fel, hogy a bíróságok az európai és a magyar jogelveknek megfelelő ítéletekben rendezzék a devizahitelesek problémáit.
 

Kiterjesztené-e a hatalmát az EU-ban ? A "demokratikusan" megválasztott miniszter

Kiterjesztené-e a hatalmát az EU-ban ? A demokratikusan megválasztott miniszter - Coub - GIFs with sound by hirekonline.hu

Forrás:MTI/alfahir.hu#Belföld  #Orbán  #Devizahitel  #EBRD paktum   Forrás: mti.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats