Sargentini-jelentés:Elutasította az ügyészség az önfeljelentő képviselőket, nem hazaárulók
2018-10-08 15:02

Hirdetés:

Bűncselekmény hiányában elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség az önmagukat hazaárulás miatt feljelentő európai parlamenti képviselők beadványát.

    

A Keresztes Imre főügyész által aláírt közlemény szerint a képviselők a feljelentést arra alapozták, hogy szeptember 12-én megszavazták a Sargentini-jelentést, ezt követően pedig egyes sajtótermékekben megszólaló politikai közszereplők azt mondták, a jelentés megszavazói lényegében hazaárulást követtek el.
    

Az önfeljelentők erre utalva kérték maguk ellen az eljárás megindítását.
    

A főügyészség tudatta: az európai parlamenti képviselőket - az európai uniós és a magyar szabályozás szerint is - "immunitás" illeti meg szavazataikkal, illetve megbízatásukkal kapcsolatban közölt tények, vélemények elhangzásával összefüggésben, így a képviselő szavazata alapján bíróság vagy hatóság előtt nem vonható felelősségre.
    

Emiatt a feljelentők által megjelölt bűncselekmény nem állapítható meg, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a feljelentést.
    

A Demokratikus Koalíció két EP-képviselője, Molnár Csaba és Niedermüller Péter tett önmaga ellen feljelentést hazaárulás miatt Polt Péter legfőbb ügyésznél.#Belföld   Forrás: mti.hu   Kép: www.maxpixel.net
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats