Amfetaminnal és 1200 ecstasy tablettával buktak Kazincbarcikán
2018-10-09 12:32

Hirdetés:

A drogkereskedők a kazincbarcikai csónakázó tó mellett egy pihenőházban tárolták a kábítószert.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 34 éves L. Tamás és társa, a 29 éves S. László ellen. A nyomozás adatai szerint a férfiak amfetamin és ecstasy típusú kábítószert árultak Kazincbarcikán és környékén.

A KR NNI munkatársai 2018. október 5-én koraeste éppen drog átadása közben érték tetten őket és vásárlójukat a városban, azonban L. Tamás a rendőröket meglátva elmenekült a helyszínről. A nyomozók haladéktalanul elrendelték a férfi körözését és kutatást tartottak a kábítószer deponálására használt házban. Ennek alkalmával az épületben 400 gramm amfetamint (speed-et), valamint közel 1200 ecstasy tablettát találtak és foglaltak le. Az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint a tabletták MMC-t és MDMA-t tartalmaznak. A lefoglalt anyag feketepiaci értéke körülbelül 3 millió forint.

A Készenléti Rendőrség járőrei a szökésben lévő L. Tamást 2018. október 7-én 22 óra 40 perckor az M1 autópálya győri lehajtója előtt vonták intézkedés alá. A férfi külföldre igyekezett, ott akart elrejtőzni a hatóságok elől. A rendőrök elfogták, majd előállították L. Tamást, akit – S. Lászlóhoz hasonlóan – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd bűnügyi őrizetbe vettek. A két férfi letartóztatását 2018. október 8-án rendelte el a bíróság.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

 Kép illusztráció#Bűncselekmény   Forrás: www.police.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats