Távcsöves puskával lőtte mellkason a szomszédját
2019-03-13 19:47

Hirdetés:

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt vádat emeltek egy dunakömlődi férfi ellen, aki tavaly távcsöves puskával mellkason lőtte szomszédját.

    

A közlemény szerint tavaly június 23-án a 36 éves sértett a barátjával a vádlott szüleinek háza melletti épület felújításán dolgozott.
    

A 41 éves vádlott ittas állapotban többször zavarta a munkát végzőket, majd egy illegálisan tartott távcsöves kispuskával a szintén közeli saját udvarából mellkason lőtte a sértettet. A lövés a férfit a szegycsontja mellett találta el, több szervét roncsolta, emiatt közvetlen életveszélyes állapotba került. A sérültet mentőhelikopter vitte a budapesti Honvédkórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
    

A vádlott illegálisan - négy vadászengedéllyel tartott fegyvere mellé - szerezte be a kispuskát és 1300 lőszert, amelyeket a háza tetőterében, egy falvájatban rejtett el.
    

A főügyészség arra is kitért, hogy a vádlott szenvedélyesen gyűjtötte a hadi ereklyéket, tiltott módon hozzájutott egy robbanóanyaggal felszerelt páncéltörő lövedékhez is.
    

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél, és indítványozta a férfi letartóztatásának fenntartását.#Bűncselekmény   Forrás: mti.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats