Újabb netes csalás, babakocsit árult egy nő, de a fizetés után nem küldte el a vásárlóknak
2019-07-08 12:22

Hirdetés:

Az ország több pontján tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az interneten babakocsit árult. A vásárlóktól a vételárat egy bankszámlára utaltatta, azonban a babakocsit a vevők részére nem küldte el.

A feljelentések kapcsán indított büntetőeljárást a Tamási Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya folytatta. A rendőrök megállapították, hogy az elkövető legalább öt embert károsított meg hasonló módszerrel 2018 augusztusa és 2018 októbere között. A tamási rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyt, egy sárkeresztúri nőt, akit az ügyben gyanúsítottként hallgattak ki. A nővel üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúját közölték a tamási rendőrök.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat átadták az ügyészségnek.

Az internetes csalások megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Amennyiben magánszemélytől kívánnak vásárolni, kérjenek bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről!
  • Minden esetben kérjenek olyan képeket, amelyeket az eladó készített!
  • Kérjék el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot és hívják fel telefonon is!
  • Vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is! Amennyiben az eladó ezt elutasítja, úgy a személy hitelessége megkérdőjelezhető.
  • Idegeneknek soha ne utaljanak, vagy küldjenek előre pénzt!
  • Használják az utánvétes postázást!

 

 
 

 Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats