#DK   #Belföld   #EP
DK: az EP alelnökének jelöli Dobrev Klárát a baloldali frakció
2019-07-02 09:52

Hirdetés:

Az Európai Parlament (EP) alelnökének jelöli Dobrev Klárát, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjét a szervezet baloldali-demokrata frakciója. A képviselőcsoport erről hétfő este döntött - közölte a DK kedden az MTI-vel.

    

A közleményben azt írták, hogy magyar baloldali politikus még soha nem töltött be ilyen magas közjogi tisztséget az Európai Parlamentben. Ez nemcsak a magyar demokratikus ellenzék, hanem egész Magyarország számára is hatalmas siker - tették hozzá.
    

Az alelnökökről az EP elnökének megválasztása után döntenek. Dobrev Klára az EP alelnökeként tagja lesz az Európai Parlament Elnökségének is - közölték.
    

A párt úgy fogalmazott, hogy minden választás után vannak vesztesek és győztesek: "míg Orbán és populista barátai megalázó vereségen vannak túl és semmilyen fontos pozícióra nem számíthatnak, a legeurópaibb magyar párt alelnököt adhat az Európai Parlamentnek."
    

Szerintük ez mindent elmond arról, hogy kik fogják alakítani Európa jövőjét a következő öt évben.#DK  #Belföld  #EP   Forrás: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats