#Fidesz   #Belföld   #Eu
Fideszes álomvilág - Hidvéghi szerint: a Fidesz döntése lesz néppárti tagságának sorsa
2019-06-09 11:37

Hirdetés:

A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között - mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az Európai Néppárt "se hús, se hal, balfelé mozduló politikája" gyengülést hozott, ezért a pártcsalád irányultságát "jobboldalra kellene vinni".
    

Hidvéghi Balázs arról számolt be, hogy a néppártban őszinte elismerés övezi a Fidesz-KDNP választási eredményét, sokan pedig reményüket fejezték ki, hogy a magyar kormánypártok maradnak az Európai Néppártban.
    

A politikus ezzel összefüggésben megerősítette, a néppárti tagság nem önmagáért való céljuk, valódi szándékuk ugyanis, hogy a "magyaroktól kapott felhatalmazást" tettekre váltsák.

 

Hidvéghi nyilatkozatával szemben Weber a következőt nyilatkozta:

 

Szeretnék világosan fogalmazni: a Fidesz tagságának a kérdése Herman van Rompuy és a ‘bölcsek’ kezében van, nem a magyar kormányéban. Herman van Rompuy fogja meghatározni, hogy a Fidesz a pártunk tagja maradhat-e vagy sem. Remélem, hogy Magyarországon kedvező irányú változások lesznek”.
    

 

Tehát a Fidesz az Európai Néppártban való maradásáról semmilyen formában nem dönthet.

 

 

Weber:A Fidesz nem kaphat semmilyen pozíciót, és nem dönthet az EPP tagságát illetően

Az elmúlt napokban egymásnak ellentmondó nyilatkozatok után a frissen újraválasztott frakcióvezető világosan fogalmazott.Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának (a fideszesek szavazataival is) frissen újraválasztott elnöke mai sajtónyilatkozatában egyértelműen megerősítette: a Fidesz képviselői nem kaphatnak pozíciókat a politikai csoport irányító testületében.

 #Fidesz  #Belföld  #Eu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats