Miközben sütkérezünk a napsütésben, összeomlik a világ gazdasága
2018-10-11 11:01

Hirdetés:

Az emelkedő kötvényhozamok, a nem csituló kereskedelmi háború és a technológia szektor szenvedése hatalmas esést okozott szerdán az amerikai tőzsdéken, a Dow 830 pontos mínuszban zárt, ami minden idők harmadik legnagyobb esése pontban mérve. Az ázsiai tőzsdék is csúnyán festenek ma reggel, több tőzsdén 4 százalékos eséseket látni. Az európai részvényindexek is esnek, míg a rendkívül negatív hangulatban a magyar tőzsde is szenved.

Továbbra sem talál magára a magyar tőzsde

Esnek az európai tőzsdék, a negatív részvénypiaci hangulatban a magyar tőzsde is szenved, a BUX index 516 pontos mínusz mellett 1,3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek közül egyedül a Richter képes emelkedni, a gyógyszergyártó árfolyama 0,2 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom stagnál, míg az OTP 1,9, a Mol pedig mintegy 2,1 százalékkal került lejjebb. A BUX komponensei közül a Mészáros-papírok teljesítenek a leggyengébben, a Konzum 2,2, az Opus 2,4, míg az Appeninn árfolyama 2,5 százalékkal került ma lejjebb.

Az európai tőzsdék is lefordultak

Az emelkedő amerikai állampapírhozamok, továbbá az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa az elmúlt hetekben árnyékot vetett a részvénypiacokra, a rendkívül negatív hangulatban a tengerentúli tőzsdék hatalmasat estek szerdán, míg az ázsiai tőzsdék is eladói nyomás alá kerültek ma. Az irányadó európai részvényindexek is nagy eséssel indították a csütörtöki kereskedést, a fontosabb részvényindexek 1-1,5százalékos mínuszban állnak, míg a legrosszabbul az osztrák tőzsde teljesít.#Gazdaság  #Tőzsde   Forrás: www.portfolio.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats