Retteg a FED a Facebook új digitális pénzétől, a projekt leállítását követelik
2019-07-11 09:00

Hirdetés:

Egyszerűen nem mehet tovább a projekt addig, ameddig a súlyos fogyasztóvédelmi, adatvédelmi, pénzhamisítási és pénzügyi stabilitási kérdéseket nem tisztázzák - ezt a szokatlanul erős üzenetet fogalmazta meg a Fed elnöke, Jerome Powell, az amerikai Képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottságának meghallgatásán a Facebook új digitális pénzével, a Libra projektjével kapcsolatban.

Az üzenet hatására a legelterjedtebb kriptovaluta, a bitcoin átmenetileg 7%-kal zuhant és a Facebook árfolyama is megbillent, de aztán valamelyest korrigáltak az árfolyamok.

A Facebook szóvivője a Reuters kérdésére azt mondta: azért jelentették be ennyire a projekt előkészítési fázisában a Librát, hogy legyen idő alaposan átgondolni az illetékes hatóságokkal a szabályozási és egyéb kérdéseket. Powell egyébként utalt rá, hogy a jelenlegi amerikai pénzügyi felügyeleti szabályozás nem igazán tudja kezelni a kriptovaluták kérdését, így alapos és hosszú vizsgálatra van szükség. Írta a portfolio.hu#Gazdaság  #Facebook  #FED  #Kriptovaluta   Forrás: www.portfolio.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats