Berlin és Bécs támogatja Brüsszel határvédelmi javaslatait, Orbán zsoldosozik
2018-09-16 21:01

Hirdetés:

A német és az osztrák kormány támogatja az Európai Bizottság javaslatait az Európai Unió (EU) külső határának védelméről - jelezte Angela Merkel német és Sebastian Kurz osztrák kancellár a jövő heti EU-csúcsról vasárnap Berlinben folytatott megbeszélésük előtt.

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy kormánya egyetért az osztrák soros elnökséggel abban, hogy "súlyponti" kérdés a külső határ védelme.

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli bizottság elnöke a határvédelemről "előremutató" javaslatokat tett, amelyeket "'kimondottan üdvözlök" - tette hozzá a német kancellár.

Sebastian Kurz hangsúlyozta, hogy Ausztria már régóta sürgeti mindazt, amit Jean-Claude Juncker javasolt, "jelesül a Frontex megerősítését" és "mandátuma kiterjesztését".

 

 

Orbán eddig határőröket követelt Brüsszeltől, de péntek reggel csatát hirdetett a határőrség bővítése ellen - 444

Nehéz volna következetesnek bélyegezni a magyar miniszterelnök politikáját, amikor az EU határvédelemmel kapcsolatos javaslatairól van szó. Péntek reggel a Kossuth rádióban ezekkel a megállapításokkal riadóztatta a lakosságot: "Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát." "Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat."#Külföld  #Illegális migráció  #Bécs  #Berlin   Forrás: mti.hu   Kép: www.flickr.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats