#Külföld   #USA   #Irán
Háborús helyzet alakult ki a közel-keleten, a tankerhajók megtámadása miatt
2019-06-16 10:02

Hirdetés:

Szaúd-Arábia sürgős fellépést szorgalmaz a Perzsa-öböl energiaellátásának biztosítására, miután csütörtökön két tankerhajót ért támadás a stratégiai fontosságú Hormuzi-szoros közelében.

Közben bekérették a brit nagykövetet az iráni külügyminisztériumba, mivel Washingtont követően Londonban is azt közölték; "szinte biztosra vehető, az iráni fegyveres erők egyik alakulata felelős a támadásért.

A brit ellenzéki Munkáspart vezetője bírálta a kormányát. Jeremy Corbyn azt tweetelte; Nagy-Britanniának enyhíteni kellene a feszültséget, nem pedig a háborús hangulatot fokozni. Amiért Washington a felelős, mivel kihátrált az iráni atomalkuból."

A brit külügyminiszter szerint "elég nyilvánvaló a felelősség kérdése, hiszen konkrét felvételek bizonyítják, hogy mit is tesznek az irániak."

Tudta meg az euronews.hu

 

Teljes készültségben az amerikai hadsereg az Ománi-öbölben történő tankerek megtámadása miatt

Haditengerészet Bahreinben állomásozó Ötödik Flottája teljes készültségben van, a két tankerhajó megtámadása miatt az Ománi-öbölben . Az amerikai haditengerészet térségben tartózkodó egysége két különálló vészjelzést is észlelt a reggeli órákban - számolt be az eseményekről Joshua Frey, az Ötödik Flotta legénységének egyik tagja.

 #Külföld  #USA  #Irán   Forrás: hu.euronews.com   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats