Irán: Kompenzáljon az EU atomalku ügyben
2018-05-25 12:17
Hirdetés

Irán azt várja az európai országoktól, hogy május végéig előálljanak egy gazdasági csomaggal, amellyel a többhatalmi atomalku amerikai felmondásának hatásait kompenzálnák – közölte egy magas rangú iráni tisztségviselő pénteken Bécsben. Mint elmondta, Teherán a következő hetekben dönt arról, hogy továbbra is tartja-e magát a 2015-ös nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettségeihez.

Az iráni illetékes azt várja, hogy az európaiak biztosítsák: ugyanakkora maradhat az iráni olajexport, és az iszlám köztársaság továbbra is használhatja a nemzetközi bankközi üzenetküldő rendszert (SWIFT).

Az atomalku betartását felügyelő Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) csütörtökön arról adott ki közleményt, hogy Irán egyelőre az amerikai kivonulás ellenére is eleget tesz kötelezettségeinek. A NAÜ egyedül azt kifogásolta, hogy Teherán lehetne gyorsabb és kezdeményezőbb a rögtönzött ellenőrzések kivitelezésénél.

 

 

Irán Európától vár kompenzációt az atomalku ügyében

Irán azt várja az európai országoktól, hogy május végéig előálljanak egy gazdasági csomaggal, amellyel a többhatalmi atomalku amerikai felmondásának hatásait kompenzálnák - közölte egy magas rangú iráni tisztségviselő pénteken Bécsben. Mint elmondta, Teherán a következő hetekben dönt arról, hogy továbbra is tartja-e magát a 2015-ös nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettségeihez.
Hirdetés

látogató számláló View My Stats freevisitorcounters.com