Izrael csapatösszevonásba kezdett a Hamásszal kiújult rakétaháború miatt
2018-08-09 08:44

Hirdetés:

Izrael csapatösszevonásba kezdett a Gázai övezet határa mentén az övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász palesztin szervezettel a szerda este kiújult rakétaháború miatt, amely már halálos áldozatokat is szedett Gázában, és számos sebesülést okozott Izraelben- jelentette a tízes kereskedelmi televízió híradása.

Az izraeli légierő a Gázából kilőtt mintegy százötven rakétára válaszul a Hamász közel száz célpontját támadta, és az övezet határának négy kilométeres övezetében élő izraeli lakosok evakuálását helyezik kilátásba a hatóságok arra az esetre, ha tovább folytatódna a rakétaháború.

A palesztin oldalon a Hamász jelentése szerint az egyik légitámadásban kisbabájával együtt meghalt egy huszonhárom éves nő, férje pedig megsebesült. Az izraeli oldalon kilenc sebesült van, egyikük súlyosan sérült meg Eskol térségében.
Az izraeli hadsereg újabb egységeket vezényelt a Gázai övezet határvidékére, és megkezdte a Vaskupola légvédelmi rendszerhez beosztott tartalékosok behívását.

Előzmények:

 

Gázából rakétáztak, az izraeli légierő pedig bombázott az éjjel - 444

Miközben Egyiptom és az ENSZ közvetítésével béketárgyalások folynak Izrael kormánya és a gázai övezetet irányító Hamász palesztin szervezett között, szerdáról csütörtökre virradó éjjel súlyos összecsapások történtek a térségben. Gázából mintegy 80 rakétát lőttek ki izraeli területre, Dél-Izraelben egész éjjel szóltak a légvédelmi szirénák, hogy a lakosságot óvóhelyekre irányítsák.
Hirdetés