#Külföld   #atomalku   #Irán   #Izrael
Izrael máris katonai csapással fenyegeti Iránt
2018-06-05 20:57

Hirdetés:

Irán kedden értesíti a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ), hogy megkezdi az urándúsító kapacitásának növelését célzó folyamatot – közölte Berúz Kamalvandi, az Iráni Atomenergia Szervezet szóvivője az ISNA félhivatalos iráni hírügynökséggel.

Kamalvandi tudatta: az ügynökséget levélben értesítik arról, hogy Irán megkezdi kedden az urán-hexafluorid (UF6) előállításához szükséges kapacitásnövelés folyamatát. Hozzátette: Iránnak megvan a képessége arra, hogy felgyorsítsa az urándúsításhoz használatos nagyteljesítményű centrifugák építését. Az UF6-ot urándúsításhoz használják.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök első reagálásában hangsúlyozta, hogy meg fogják akadályozni, hogy Irán szert tegyen atomfegyverre. “Nem lepődtünk meg. Nem hagyjuk, hogy Irán atomfegyverhez jusson” – jelentette ki Párizsban, ahová kedden érkezett.

Jiszrael Kac hírszerzésügyi miniszter ennél határozottabban fogalmazott: “ha megtudjuk – és meg fogjuk tudni – hogy újrakezdi a korábbi nukleáris programját, akkor egy az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció… katonai csapást mér Iránra”.

 

Irán megkezdi urándúsító kapacitásának növelését

Irán kedden értesíti a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséget (NAÜ), hogy megkezdi az urándúsító kapacitásának növelését célzó folyamatot - közölte Berúz Kamalvandi, az Iráni Atomenergia Szervezet szóvivője az ISNA félhivatalos iráni hírügynökséggel. Kamalvandi tudatta: az ügynökséget levélben értesítik arról, hogy Irán megkezdi kedden az urán-hexafluorid (UF6) előállításához szükséges kapacitásnövelés folyamatát.

Kép illusztráció


Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats