Jelentősen mérséklődött a migráció Olaszországban
2019-03-03 12:41

Hirdetés:

Jelentősen enyhült a migráció Olaszországban - mondta Molnár Anna Olaszország-szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A változások már 2017-ben, a jelenlegi határozottan bevándorlás-ellenes kormány hivatalba lépése előtt megkezdődtek, elsősorban a líbiai hatóságokkal kötött megállapodásoknak köszönhetően - emlékeztetett a szakember.

Az embercsempészetet teljesen megszüntetni nyilvánvalóan nem lehet, de a számok nagyon jelentősen csökkentek, tavaly már csak 45 ezer bevándorló érkezett Olaszországba.

Az olasz belpolitikáról szólva a szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a két kormánypárt közül a Matteo Salvini belügyminiszter vezette Liga párt a tavalyi 18 százalékos választási eredményéhez képest a közvélemény-kutatások szerint már 30 százalék feletti támogatottságot élvez, míg a másik kormányzó párt, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) támogatottsága jelentősen visszaesett.
 

Jelenlegi állás szerint a Liga "arathat" a májusi EP-választásokon - fűzte hozzá Molnár Anna.#Külföld  #Migráció   Forrás: mti.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats