Junker: Olaszország kockázatos irányvonalat követ
2019-06-11 20:59

Hirdetés:

Egyelőre nem veszélyezteti Európa pénzügyi stabilitását az olasz kormány gazdaságpolitikája, Róma ugyanakkor kockázatos irányvonalat követ, amely túlzottdeficit-eljárás megindítását vonhatja maga után - hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke egy keddi interjúban.

    

Jean-Claude Juncker a Politico brüsszeli híroldal rendezvényén kijelentette, tiszteli Olaszországot, a kormány jelenlegi pályája azonban azzal a kockázattal jár, hogy az ország éveken át túlzottdeficit-eljárás alatt álljon.
    

Bennfentes források szerint a tagországok uniós állandó képviselői kedden arra a megállapításra jutottak, hogy a növekvő költségvetési hiány miatt indokolt lenne az eljárás megindítása Olaszországgal szemben, amennyiben nem történik korrekció.
    

Szakértők arról számoltak be, hogy ebben az esetben július közepén dönthetnek a megindításról az uniós pénzügyminiszterek, Juncker viszont kiemelte, hogy ezt még megfelelő olasz kötelezettségvállalásokkal el lehetne és el is kellene kerülni.
    

"Az olasz kormány azt a benyomást kelti, hogy az Európai Bizottság Dél-Európa ellen van, de ez nem igaz" - fogalmazott.
    

Egy új alternatív pénzt vezetne be az olasz kormány az euró mellé

Az ok a folyamatosan emelkedő államadósság, amely arányaiban a második legmagasabb Európában Görögország után. Az éves nemzeti össztermék 133 százaléka. "Ahogy mindig, most is nyitottak vagyunk az új számokra, amelyek megváltoztathatják az elemzésünket. Az ajtóm nyitva áll" - mondta az Európai Bizottság gazdasági biztosa, Pierre Moscovici.#Külföld   Forrás: mti.hu
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats