Óriási hadgyakorlat kezdődött Ukrajnában
2018-10-08 14:48

Hirdetés:

Nagyszabású többnemzetiségű légi hadgyakorlat kezdődött Ukrajnában amerikai harci repülőgépek részvételével - írta hétfőn az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége a Facebookon.

    

A közlemény szerint - amiből az UNIAN ukrán hírügynökség idézett - a 12 napos, Tiszta Égbolt-2018 fedőnevű gyakorlaton kilenc ország vesz részt: Ukrajna és az Egyesült Államok mellett Belgium, Nagy-Britannia, Dánia, Észtország, Hollandia, Lengyelország, valamint Románia.
    

A hadgyakorlatra egy F-15C Eagle típusú vadászrepülőgép és egy C-130J Super Hercules csapatszállító gép érkezett az Egyesült Államokból.
    

A gyakorlatok célja, hogy növeljék a regionális képességeket a légtér szuverenitásának védelme, a béke és a biztonság megerősítése érdekében az együttműködés javításával - áll a közleményben.
    

Korreszpondent ukrán hírügynökség kiemelte, hogy Ukrajna függetlenné válása óta ez lesz az eddigi legnagyobb légi gyakorlat, amelyen összesen több mint 40 repülőgép, több tucat légvédelmi rendszer és több szász katona vesz részt. Ukrán részről mintegy 20 különböző típusú repülőgép, valamint helikopterek és drónok is gyakorlatoznak.
    

A gyakorlatban részt vevő gépek a Hmelnickij megyei Sztarokosztjantyiniv légitámaszpontjáról szállnak fel. A légi műveletek végrehajtása során éles fegyvereket nem használnak majd, a manővereket főleg az ország nyugati részén tartják, de Lengyelország és Románia légterét is érintik.#Külföld  #Hadgyakorlat   Forrás: mti.hu   Kép: pxhere.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats