Salvini:Célom a migránsok elindulásának megállítása, de senkinek nem akarom a halálát
2019-05-12 19:56

Hirdetés:

Matteo Salvini olasz belügyminiszter engedélyezte, hogy partra szálljon vasárnap az a 63 iraki kurd migráns, akiket az olasz haditengerészet hajója mentett ki a viharból olasz vizeken.

    

Matteo Salvini kijelentette, "célom a migránsok elindulásának megállítása, de senkinek nem akarom a halálát". Hangsúlyozta, a haditengerészettől értesült, hogy a migránscsoport életveszélyes helyzetbe került, így engedélyezte partra szállásukat.
    

Az olasz belügyminiszter, a Liga kormánypárt vezetője hangsúlyozta, hogy az utóbbi egy év alatt 92 százalékkal csökkent az olaszországi partokra érkezők száma, és ezzel "életeket és pénzt is mentettünk".
    

Azoknak válaszolva, akik szerint Matteo Salvini az olaszországi kikötők lezárásával a migránsok "gyilkosa", a belügyminiszter kijelentette, hogy szerinte azoknak a "kezéhez tapad vér, akik korábban hagyták, hogy a migránsok elinduljanak és meghaljanak" a tengeren. Megjegyezte, az olasz baloldal azért támogatta a migrációt, mivel "rabszolgákra volt szüksége, és új választókra". Matteo Salvini hozzátette, amíg ő az olasz belügyminiszter, a kikötők zárva maradnak.
    #Külföld  #Matteo Salvini   Forrás: mti.hu   Kép: pixabay.com
Hirdetés
Tetszett a cikk ? Kövess minket a Facebookon !

View My Stats