Trump: nagyon pozitívak az eddigi egyeztetések a szingapúri csúcsról
2018-05-31 17:27
Hirdetés

"Nagyon pozitívak" az eddigi egyeztetések a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel várható szingapúri csúcstalálkozóról - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön.

Újságíróknak azt mondta: az Észak-Koreában tárgyaló amerikai delegáció pénteken tér vissza Washingtonba, és várhatóan levelet hoz Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől. "Várom, mi lesz a levélben" - mondta Trump.

Arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, vajon kialakulóban van-e megállapodás Észak-Koreával, az elnök azt válaszolta: "szerintem nagyon pozitív lesz, a találkozók nagyon pozitívak voltak".

Jelenleg három helyszínen folynak az egyeztetések Észak-Korea és Washington között. New Yorkban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerda este másfél órán keresztül tanácskozott Kim Jog Csollal, az észak-koreai állampárt Központi Bizottságának alelnökével, akit Kim Dzsong Un "jobbkezeként" tartanak számon. Megbeszéléseik csütörtökön is folytatódnak, és az amerikai diplomácia vezetője várhatóan helyi idő szerint a délutáni órákban tart sajtótájékoztatót.
    Amerikai és észak-koreai küldöttségek tartottak tárgyalásokat Panmindzsonban, az Észak- és Dél-Korea közötti demilitarizált övezetben, és amerikaiak és észak-koreaiak egyeztetnek Szingapúrban is, a várható csúcstalálkozó lebonyolításának részleteiről.
Címkék: Külföld, USA, Donald Trump, Észak-korea   Forrás: mti.hu   Kép forrása: www.flickr.com
Hirdetés

KÉPES AJÁNLÓ